Skip to main content

COMERÇ DE PROXIMITAT. SI, PERÒ TECNOLÒGIC.

Publicat el
23 Juliol 2020

Molts són els comerços, que en el context actual, no acaben de tenir massa clar com introduir-se en el món digital. Certament, parlar de digitalització en un comerç no és una tasca gens fàcil.

És important que qualsevol comerç sàpiga coordinar els conceptes de digitalització i de proximitat. I és que qualsevol comerç de proximitat ha d’entendre la digitalització com l’ús de la tecnologia per a ser presents al món d’Internet reforçant així el seu posicionament en un context amb una clientela cada cop més digital.

Qualsevol comerç que vulgui potenciar els seus valors personals, de tracte i de proximitat, per endinsar-se en el món de la venda online, molt probablement es pugui veure sobrepassat per un gran quantitat d’informació que li arriba diàriament.

Per això volem transmetre la necessitat de que qualsevol comerç o petit establiment independent de barri entengui la tecnologia com un aliat per millorar la seva relació de proximitat amb la ciutadania. Així, entenem que quan un petit establiment vol iniciar un procés de digitalització del seu negoci hauria de seguir els següents passos:

  1. Estàs present a les plataformes de geolocalització?. La societat a dia d’avui viu connectada als dispositius mòbils. Això fa que haguem de ser presents tant en el punt de venda físic, com en les principals plataformes que utilitzen les persones consumidores. Ser present a les plataformes de geolocalització t’aportarà un extra de visibilitat al teu negoci que no tindries si només ets present a peu de carrer. 
  2. Tens un perfil del teu negoci a les xarxes socials? Per tots és sabut que les xarxes socials a dia d’avui són més que un lloc de relació. Això, enfocat des de l’òptica dels negocis fa que tinguem la oportunitat de fer-nos visibles per a persones que no passen mai per davant del teu punt de venda o que viuen en altres entorns geogràfics. Revisa que estiguis present a les principals xarxes socials, que les tinguis actualitzades amb la informació del teu negoci i que contribueixes a dinamitzar-les a través de les teves publicacions.
  3. Generes continguts atractius a les teves xarxes? A les xarxes socials és important que parlis d’aquells temes que més els interessen als teus consumidors. Adapta’ls al teu negoci i interactua amb les persones consumidores per tal de connectar amb elles d’una manera més directa i emocional. 
  4. Analitzes la repercussió de les teves publicacions? Els continguts que publiques s’adeqüen al perfil de la teva clientela? Recorda que pel simple fet d’estar present en els mitjans digitals, no implica que puguis augmentar el teu volum de vendes. Cal que estiguis actiu i que revisis aquelles publicacions i continguts que millor et funcionen per a promocionar el teu negoci. Recorda que al tractar-se de mitjans digitals, la majoria d’actuacions no tenen cap cost econòmic. Rectificar és de savis!.
  5. Interactues amb la teva clientela i els teus seguidors? La teva reputació online forma part inseparable de la imatge de marca del teu negoci, aportant-li notorietat i visibilitat a la xarxa. Aquesta reputació neix de les interaccions entre la marca i els seus seguidors o la seva clientela. Per tant, suposant que el teu negoci ja opera en les diferents xarxes, descobreix en quin estat es troba la teva reputació online, quina opinió tenen de la teva marca els usuaris de la xarxa i analitza què pots fer per a millorar-la.

 

 

icon 2083456 1920 1 300x300

En síntesi, tot comerç de proximitat hauria d’apostar per l’ús de la tecnologia com a mecanisme per adaptar el valor de la proximitat del comerç als pensaments i la manera de comprar de les persones consumidores d’avui en dia.

Darrers articles