PROXIMITAT, INNOVACIÓ I TECNOLOGIA: COM SERÀ EL COMERÇ DEL FUTUR?

Publicat el
06 Desembre 2018
Oriol Cesena
El comerç necessita de la redefinició i formulació de noves estratègies per tal de fer possible el seu enfortiment. Els ens locals han de vetllar per impulsar la proximitat i la innovació.
 

Que les noves tecnologies i el món digital estan creixent no és una notícia que sorprèn a ningú. De les darreres dades existents, es fa evident que el grau de penetració del comerç electrònic, ha anat creixent en els darrers anys. Tanmateix, també és ben cert, que el lleure, el passeig i el tracte personalitzat, són elements molt ben valorats pels consumidors.

Aquest binomi entre món digital i proximitat ens porta a la necessitat de redefinir i formular noves estratègies per enfortir el comerç dels municipis.

En aquest sentit, una cosa es fa evident, la proximitat entre comerç i consumidor seguirà existint, avui, demà i en un futur mitjà. Per tot això, cal que els municipis i els propis comerços reformulin noves polítiques comercials que ajudin a fer de les botigues i els seus espais comercials urbans, indrets atractius i seductors. Espais capaços de generar el desig de passejar i comprar.

Per tot això, els municipis hauran de disposar de programes d’enfortiment del seu comerç. Fem referència a la necessitat d’impulsar polítiques públiques que es vinculin a la incentivació de nova oferta comercial, a l’empoderament del sector, a la creació de sinergies amb altres sectors productius. Amb l’inici del nou any, i en vistes a unes eleccions locals molt properes, és moment que els ens locals moguin fitxa cap a l’impuls de la proximitat i la innovació. Municipis com Balaguer, Hospitalet de Llobregat han confiat en nosaltres i ja han impulsat projecte per millorar la dinamització futura del seu comerç. 

Darrers articles

Focalizza és una consultoria especialitzada en la promoció i dinamització del comerç urbà, el màrqueting i l’assessorament comercial

ADREÇA

Carrer de Pareto, 29
08902 L'Hospitalet de Llobregat
Barcelona
TELÈFON: +34 934 32 58 10
+34 605 55 06 21
MAIL: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.