Skip to main content

Balaguer impulsa un Next Generation per al seu mercat setmanal

21 abril 2023
Paeria de Balaguer

L'Ajuntament de Balaguer ens ha encarregat la realització d'un projecte d'impuls del comerç del municipi a través dels fons NEXT GENERATION

Aquest projecte, emmarcat dins dels programes de finançament que fan referència a la línia d'ajut per a mercats urbans sostenibles, representa una oportunitat estratègica per continuar treballant en l’impuls del seu mercat no sedentari, un motor econòmic i social que va més enllà de la pròpia ciutat. 

"Somriu Balaguer" vol impulsar l'actualització, la millora, la transformació digital i la sostenibilitat del mercat setmanal a la vegada que s’impulsa la connexió funcional entre el centre històric i l’eixample de la ciutat, tot teixint una gran àrea comercial. 

Així, el nostre equip de treball ha estructurat el projecte en els següents àmbits de treball:

  • Reconeixement i anàlisi del mercat setmanal de Balaguer i el seu context urbà i funcional. Tot partint de reconèixer l'estat en què es troba aquest motor comercial i social de Balaguer i la comarca. 
  • Construcció del relat comercial del centre històric i de la ciutat de Balaguer. Un dels elements més importants en la definició d'un projecte alienat amb els requisits de les convocatòries Next Generation és la necessitat de construir un relat. Balaguer ha vingut treballant en la definició del seu propi relat per mitjà de la realització del respectius projectes d’enfortiment del seu comerç i del seu mercat setmanal. Aquests projectes, vinculat al Pla de barris, que busca la millora de les condicions de vida i l’empleabilitat de les persones que viuen al centre històric parla del model de ciutat pel que s’està treballant i de les fites a assolir. 
  • Redacció final. Amb les fases anteriors realitzades, la part final del projecte es centra en la realització del document que requereix la convocatòria, tot incloent els objectius generals i específics i les actuacions que fan possible el seu assoliment.

Amb aquesta nova actuació, el nostre equip de consultoria segueix treballant en el desenvolupament de projectes orientats a la millora competitiva de les ciutats i els seus formats comercials per mitjà del seu enfortiment, l’impuls de la sostenibilitat i la transformació digital.