Skip to main content

Cens comercial de Tossa de Mar

29 Agost 2019

L’Ajuntament de Tossa de Mar ens ha encarregat la realització del seu cens per a l’activitat comercial del municipi. Aquesta actuació, es troba emmarcada dins el seu pla de mesures per a l’enfortiment i projecció comercial 2018-2020 que va realitzar la nostra mateixa empresa tot just ara fa dos anys.

Pel que fa al cens comercial, es tracta d’una eina que cerca diferents objectius comercials a municipi.

Per una banda, el projecte ens ha de permetre realitzar un mapa de la situació actual dels comerços i quina és la seva ubicació en tota l’estructura comercial del municipi. Amb aquesta radiografia, el consistori podrà visualitzar a on es troba la major concentració i continuïtat comercial de Tossa i quins són els espais amb menor i major oferta comercial.

En segon lloc, el municipi podrà disposar d’informació relativa a quin és el grau d’estacionalitat comercial. El cens, doncs, permetrà que l’equip tècnic i polític de l’Ajuntament, disposi d’informació respecte el percentatge d’activitat en època estival així com en l’anomenada temporada baixa.

En tercer i darrer lloc, i no menys important, la realització del cens comercial permetrà la construcció de tot un seguit d’indicadors en relació al que és l’activitat comercial i econòmica del municipi. Amb indicadors com el percentatge d’ocupabilitat i ocupabilitat estacional, el percentatge de serveis respecte de l’oferta comercial, el percentatge de locals buits, etc,… l’Ajuntament disposarà d‘un manual amb indicadors necessaris per a la presa de decisions pel que fa a l’impuls de noves polítiques comercials per al futur del comerç de Tossa de Mar.

Amb aquesta actuació, la nostra empresa segueix impulsant actuacions vinculades a la dinamització i l’enfortiment del comerç de proximitat. Treballem per a la construcció d’una cartera de productes i serveis que millorin la dinamització comercial del sector.