Skip to main content

Converses de comerç urbà: els webinars de FOCALIZZA

25 Agost 2020
Ajuntaments

Des de fa forces anys, la nostra consultora treballa en l’enfortiment del comerç de proximitat i en la professionalització del sector. En general, són molts els subjectes vinculats al comerç que hem estat treballant durant els darrers temps i que fan referència a àmbits com l’espai urbà, l’urbanisme, l’activitat econòmica, la formació…

Un d’aquests elements, i que al nostre entendre pren especial rellevància és la transferència de coneixement respecte al comerç de proximitat.

És en aquest context hem creat el projecte “Converses de Comerç”. Una iniciativa que pretén ser un espai de trobada i de debat a través d’un cicle de webinars gratuïts que tractaran alguns dels aspectes que considerem que poden contribuir a la millora de la planificació del comerç i a la dinamització dels espais comercials urbans.

En aquest sentit, les temàtiques proposades són les següents:

  • Els censos comercials. La importància de les dades en la planificació comercial. En aquesta primera sessió es debatran els principals beneficis de disposar d’un conjunt de dades i indicadors que permetin treballar en la planificació del comerç urbà.
  • Estratègies per a la dinamització comercial de petits municipis. En aquesta segona sessió es tracten els elements que configuren el marc de treball per a la dinamització dels municipis petits que no disposen de gaires recursos per a la dinamització comercial.
  • Establiments emblemàtics, Una eina per a preservar la identitat dels espais comercials. La globalització i les noves tendències i hàbits de consum estan provocant la transformació dels centres urbans i conduint-los a una certa banalització. Els establiments comercials emblemàtics són un element que contribueixen a preservar la seva identitat.
  • Comerç i ciutats. Reptes del desenvolupament de l’activitat comercial urbana. Per tancar el cicle de “converses de comerç urbà” tractarem els principals àmbits d’actuació i aspectes a tenir en compte de cara el futur de l’activitat comercial urbana.