Skip to main content

Digitalització dels mercats municipals de Sant Pere de Ribes, Arenys de Mar i Sant Boi de Llobregat

28 Juny 2021
Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Ajuntament d'Arenys de Mar, Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

El mes de juliol, la Diputació de Barcelona va aprovar una subvenció per a donar suport a la digitalització dels mercats municipals .

Una de les propostes tecnològiques incloses en aquest projecte era la instal·lació de sistemes de control d'ocupació. La seva funció principal és determinar el nombre màxim de persones que poden estar dins del mercat municipal i impedir l'accés quan aquest nombre està complet. Mercats municipals com el de Sant Jordi i La Muntanyeta a Sant Boi de Llobregat, el mercat d'Arenys de Mar o el de La Sínia a Sant Pere de Ribes van optar per la implementació d'Interaction Care presentada per Beabloo, empresa líder en retail tech i analítica online, per a fer front a la COVID-19 i amb el suport de la nostra consultora Focalizza.

L'objectiu principal d'aquest fons és donar suport a la creació de solucions digitals per als mercats municipals, que permeten ampliar els canals digitals de comercialització dels negocis i millorar l'experiència del consumidor.

“Els mercats municipals són una peça fonamental de l'ecosistema de les nostres ciutats. Garantir el seu funcionament en temps com aquests és crucial i la tecnologia hi juga un paper important” assegura Àlex de Dios, Chief Legal Officer de Beabloo.

Interaction Care, mitjançant pantalles automatitzades i cambres zenitals, permet controlar en temps real el nombre de persones que hi ha en el recinte i actualitzar aquesta informació amb indicadors que els usuaris veuen en els pantalles, informant el client si pot passar o si ha d' esperar. A més, recopila dades, com el flux de persones en cada entrada, que són emmagatzemats de manera anònima, preservant la privacitat, que els mercats poden utilitzar per a optimitzar els seus espais interiors, entrades i sortides.

En principi, minimitzar el risc de la COVID-19 és la funció essencial d'aquest sistema, però una vegada es torna a la normalitat, la solució pot adaptar a diferents funcionalitats, oferint mètriques molt rellevants per a la gestió dels mercats (dades). d'ocupació, hores punta i vall, accessoris més transitats, etc) resultant en espais amb més valor i optimitzats.