Skip to main content

Jornada formativa de l’ACM als Pirineus Catalans

19 Juny 2017
ACM

L’Associació Catalana de Municipis, en col·laboració amb la nostra consultora, va celebrar una jornada formativa i de treball als Pirineus. La jornada va tractar sobre la “Dinamització i promoció del comerç local en entorns del Pirineu”. 

La jornada va anar dirigida a representants dels ens locals. Va comptar amb la presència de més de 20 professionals del sector. Els participants procedien de diferents llocs de la geografia catalana. La jornada es va desenvolupar en tres grans blocs:

  • Inicialment, el director de la nostra consultora, l’Oriol Cesena, va exposar els principals reptes del comerç. Durant la seva ponència va fer referència a tot un seguit d’aspectes estratègics el món del comerç. Visió estratègica, associacionisme, col·laboració pública i privada, promoció, regulació comercial, van ser l’objecte principal de la seva exposició.
  • En segon lloc, l’Eloi Guinjoan, responsable de Desenvolupament local de la nostra empresa, es va encarregar de tractar la importància del producte local en les estratègies locals. En aquest sentit, va tractar aspectes com la promoció dels formats de proximitat, la compra pública de producte local i la seva regulació. Aquesta part més conceptual, es va complementar amb nombrosos casos d’èxit que els membres de la nostra empresa han desenvolupat en els darrers anys.
  • En tercer lloc, l’acte també va comptar amb l’exposició de diferents casos pràctics realitzats a la mateixa comarca així com en l’entorn més proper. Aquesta visió des del territori va servir per complimentar la jornada.
  • Finalment, l’acte va concloure amb unes darreres conclusions per part del nostre director, qui va remarcar la importància de convertir el comerç, en un dels eixos motors de les economies locals.

Amb aquesta nova jornada, des de la nostra consultora, seguim treballant per fer arribar experiències pràctiques als diferents territoris catalans així com els coneixements que hem anat adquirint al llarg dels darrers anys.