Skip to main content

Menorca impulsa un Next Generation per al comerç de l'Illa

25 Gener 2022
Consell Insular de Menorca

El Consell Insular de Menorca, ens ha encarregat de la realització d'un projecte d'impuls del comerç a través de la  NEXT GENERATION EU . Aquest projecte parteix d'escoltar tots els actors que intervenen amb l'àmbit local i el model comercial de proximitat de l'illa, especialment els ajuntaments, els mercats i els comerciants. El projecte s'emmarca dins dels programes de finançament que fan referència a la línia d'ajut per a l'impuls de la competitivitat, la innovació i la modernització dels mercats municipals i les àrees comercials urbanes. .

Així, vaig seguir una estructura òptima, el nostre equip de treball centra aquest projecte en els següents àmbits i àmbits de treball:

  • Reconeixement i anàlisi de les estructures comercials de l'Illa.  Aquesta primera fase passa per descobrir en quin estat es troben els principals agents comercials de l'Illa. En concret, s'analitzaran els mercats i els teixits comercials de diferents nuclis poblacionals.
  • Creació d'un grup de treball amb persones representants dels teixits comercials.  Del treball d'aquest grup s'aconseguirà identificar quines són les problemàtiques i les oportunitats de cadascuna de les seves visions.
  • Construcció del relat comercial propi de Menorca.  Es tracta d'un dels elements més importants en la definició d'un projecte NEXT GENERATION EU. Tot territori necessita disposar d'un pla estratègic per a la seva activitat comercial, un pla estratègic que posi en valor la seva manera de ser i de fer pròpia, les seves singularitats tot albirant la manera en què vol desenvolupar comercialment. 
  • Redacció final del projecte.  Un cop realitza les tres fases anteriors, la part final del projecte en la realització del document que inclou la definició dels objectius concrets i específics alineats amb els projectes, els àmbits així com la redacció de les mesures propostes.

Amb aquesta nova actuació, el nostre equip de consultoria segueix treballant en el desenvolupament de projectes orientats a la millora competitiva de les ciutats i al seu enfortiment i millora de la seva resiliència.