Skip to main content

Participació en l’Agenda Comerç 20/21 de la Generalitat de Catalunya

22 Novembre 2019

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Comerç i Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha portat a terme l’Agenda Comerç 20/21, un projecte innovador que permeti establir els “Reptes i pla d’acció per promoure la competitivitat del comerç a Catalunya”.

El projecte es consolida com un full de ruta a seguir per empreses comercials, teixit associatiu i administració catalana, per fer front a un total de 5 reptes:

  • Prestigi i promoció. 
  • Formació, talent i emprenedoria. 
  • Transformació tecnològica. 
  • Territori i persones. 
  • Models de competitivitat.

Cadascun d’aquests reptes o àmbits s’han treballat amb una metodologia participativa amb tot un seguit d’experts del sector. Pel que fa a l’àmbit de Territori i persones, ha comptat amb la col·laboració del nostre director Oriol Cesena.

Amb un major detall, els objectius que es persegueixen en l’àmbit de Territori i persones són la situació del comerç en el centre de les decisions estratègiques dels municipis, la disposició d’indicadors de l’experiència de visita al territori, l’impuls de plans i propostes per a l’ocupació dels locals buits i els programes adaptats a al dimensió de cada zona.

Les línies d’actuació d’aquest àmbit es basen en la importància del comerç en els plans de ciutat, les eines i recursos per a la defensa de l’interès general, l’associacionisme i el foment de la sostenibilitat en el comerç online.

Amb aquest fet, Focalizza segueix treballant en el compartiment i generació de coneixement entorn al comerç urbà i les estratègies de ciutat.