Skip to main content

Pla d’acció per a la revisió del model de gestió de les Vies Verdes

06 Novembre 2020
Consorci de les Vies Verdes

El Consorci de les Vies Verdes ha encarregat a Focalizza la redacció d'acció del mateix Consorci. Aquest ens, integrat per la Diputació de Girona i els municipis i consells comarcals és, des del 2003, l'encarregat de gestionar, promocionar i ampliar la xarxa de Vies Verdes.
Les Vies Verdes són la sèrie d'infraestructures creades a sobre d'antics trams ferroviaris, en entorns naturals per a l'ús de totes aquelles persones tant a peu com en bicicleta, o vehicle no motoritzat. Es tracta d'una xarxa de traçats accessibles i d'atractiu turístic que abasten fins a 145 km al llarg de tot el territori gironí. El camí ral de Campdevànol, les rutes del Carrilet Olot (Girona i Girona) i la ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses – Ogassa) són alguns dels noms d'aquestes vies.
Pel que fa a l'objectiu del projecte, aquest descansa en identificar aquells elements que han de contribuir a la consolidació d'aquest projecte dins l'estructura social, econòmica i turística a les comarques gironines, i a la resta de Catalunya, en general.
El Pla d'acció preveu redactar tit un seguit de mesures d'impuls segons els diferents segments als qui es dirigeix l'oferta de rutes ciclistes gestionades pel mateix consorci. Així mateix, el treball pretén revisar i proposar mesures de millora de la gestió organitzativa del consorci. El treball també pretén marcar les directrius per a la construcció d'una nova marca que aglutini els diferents projectes que es gestionen des del mateix consorci.
Amb la realització d'"El Pla d'acció de les Vies Verdes", l'equip de treball de Focalizza segueix plantejant i apostant per a la diversificació cap a noves línies d'impuls del màrqueting territorial a Catalunya.