Skip to main content

Pla d’enfortiment del Mercat de Prats de Lluçanès

13 Febrer 2018
Oficina de Mercats de la Diputació de Barcelona

El  Pla de treball per a la dinamització del Mercat dels Diumenges de Prats de Lluçanès pretén desenvolupar tot un seguit d’accions que permetin fer, d’aquest mercat, un referent estratègic i turístic de la vila.

El projecte se centra en l’objectiu de promoure una sèrie de propostes que contribueixen a la modernització i reactivació del Mercat dominical. I, per això, s’ha plantejat un escenari en el qual aquesta fira comercial setmanal pugui esdevenir un punt de referència comercial i turístic de la vila de Prats de Lluçanès.

En termes generals, els objectius del treball es poden resumir en el disseny d’un concepte de mercat innovador que permeti:

  • Diferenciar el mercat com una fira de perfil turístic però també adequada a satisfer les necessitats dels habitants del municipi i rodalia.
  • Valorar la tradició i el territori.
  • Treballar la vivència lúdica i social de manera molt atractiva i dinàmica.

Així, l’equip de Focalizza ha mirat de respondre, entre d’altres, preguntes com: “Quins són els valors del Mercat?”. Per això, s’han determinat tot un conjunt de valors vinculats a l’oferta de recursos comercials i turístics d’aquest mercat setmanal i el municipi, amb la seva tradició, el seu atractiu, la trajectòria i projecció. Amb aquestes, vol vincular i donar a conèixer el propi mercat: la proximitat i el territori; la vivència i el passeig; i la integració,…