Skip to main content

Pla pel desenvolupament del producte local a Menorca

15 Novembre 2017
Ajuntament de Menorca

El Consell Insular de Menorca ens va encarregar un pla de promoció del producte local de l’illa de Menorca, un territori que es caracteritza per la presència d’una gran diversitat de productes d’alta qualitat, tant alimentaris (formatge, embotit, vi, oli, mel, ginebra…), com no alimentaris (joieria, bijuteria, calçat, nàutica…).

Amb aquest encàrrec, l’equip de Focalizza (www.focalizza.com) va estar desenvolupant un projecte que pretén culminar en la proposta d’actuacions concretes per a la promoció dels productes locals de qualitat de Menorca a través de la marca Made in Menorca.

El treball es va estructurar en 3 parts:

  • La primera part del treball va consistir en la identificació dels productes a promocionar, de les entitats i marques associades a aquests productes, i de les polítiques publiques desenvolupades fins al moment.
  • La segona part del treball es va basar en un procés de reflexió sobre què ha de ser Made in Menorca, com ha de conviure amb la resta de marques i estratègies turístiques i comercials de l’illa, i quina ha de ser la seva proposta de valor.
  • Finalment, en la tercera part del projecte es va definir un pla d’acció per tal de promocionar els productes locals de Menorca, a partir d’una sèrie d’objectius i la definició de línies estratègiques, programes d’actuació i accions concretes.

El treball va estar dirigit pel nostre director, el Sr. Oriol Cesena, i va comptar amb la participació dels tècnics Eloi Guinjoan i Maria Turell. La finalitat que es va perseguir és promocionar tot el conjunt de productes locals de qualitat de l’illa de Menorca, posant èmfasi en la valorització del territori, la generació de sinergies amb el sector turístic i la dinamització comercial de l’illa.

Amb un treball d’aquestes característiques, l’empresa segueix treballant amb la idea d’ampliar el negoci a les Illes Balears, fomentant el desenvolupament econòmic, comercial i territorial de les illes.