Skip to main content

Pla per a la promoció dels comerços emblemàtics de les Illes Balears

25 Agost 2020
Consell Insular de Menorca

El Govern Balear, a través l’IDI, el seu organisme de desenvolupament empresarial, ens ha encarregat la realització d’un Pla per a la protecció i la promoció dels establiments emblemàtics de les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Es tracta d’un projecte que pretén dissenyar tot un seguit de mesures de protecció i promoció dels seus establiments més emblemàtics. Un projecte que, per sobre de tot, té per objectiu cercar les mesures i els mecanismes per preservar l’activitat econòmica dels seus municipis així com de la millora de l’espai comercial urbà de les ciutats i municipis de les quatre illes.

El projecte, té previst, per tant, fer un anàlisi dels àmbits i les variables que defineixen què és un establiment emblemàtic. Aspectes com el valor de l’activitat comercial i els seus processos productius, el valor patrimonial material i històric, la identitat social, cultural,…. són alguns dels elements que es posaran a debat amb la idea de definir i crear un model que ens ajudi a determinar aquesta tipologia de comerços.

El treball es complementarà amb un cens dels establiments emblemàtics de totes quatre illesaixí com un darrer pla d’acció específic.

Amb aquesta nova actuació, la nostra empresa referma la seva presència i la seva aposta pel territori de les Illes Balears, comunitat autònoma a la que ja venim treballant en diferents projectes de comerç, turisme i producte local des de ja fa uns anys.

Al mateix temps, i en la nostra línia d’investigació, també seguim apostant per projectes singulars com són l’anàlisi i promoció des establiments emblemàtics. Prova d’això, n’és el pla de protecció dels establiments emblemàtics que estem portant a terme a la ciutat d’Olot.