Skip to main content

Programa de formació en comerç per als ADL’s de les Illes Balears

30 Gener 2017
Govern Balear, Servei d’Ocupació de les Illes Balears i Institut d’Innovació Empresarial

El Govern Balear, a través del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), així com de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, va impulsar un projecte de formació per a l’equip d’agents de desenvolupament local en totes aquelles competències pròpies del desenvolupament i la promoció econòmica del territoris.

En aquest marc, des de Focalizza, i sota la direcció del nostre director, el Sr. Oriol Cesena, vam formar a aquest equip de professionals en l’àmbit de la promoció i la dinamització del comerç urbà.

Des d’un sistema de treball semipresencial, el nostre equip va dissenyar un programa que combina les classes presencials amb les classes online.

Pel que fa a les classes presencials, aquestes es van centrar en donar a conèixer les principals eines de dinamització comercials, i amb mòduls com l’estudi dels models de dinamització i planificació comercial de les ciutats, els passos necessaris per a projectar un pla de dinamització, els mecanismes de gestió i modernització dels punts de venda, així com en el disseny d’un pla d’acció.

La part no presencial va complementar aquestes eines amb l’estudi dels mètodes d’investigació i anàlisi del comerç urbà, amb les eines necessàries per a gestionar l’urbanisme comercial dels espais comercials urbans, i normativa existent, així com de les eines per al foment i transformació de l’associacionisme comercials. Aquesta part online es va complementar amb exercicis pràctics, exercicis de reflexió, així com un espai d’autoaprenentatge i de resum executiu final. La part online, va estar tutoritzada, també, pel nostre equip de docents.

Amb aquest programa formatiu, l’objectiu no va ser altre que el de posar les bases per a la professionalització d’un sector, el del comerç urbà, que cada cop més, requereix de professionals qualificats per a convertir-lo en un dels pilars estratègics per al desenvolupament de les ciutats així com per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i dels propis comerços.