Skip to main content

Programa formatiu per a la dinamització del comerç de les parròquies d’Andorra

07 Febrer 2017
Cambra de Comerç d'Andorra

La Cambra de Comerç d’Andorra té interès en la dinamització del comerç dels seus comuns. Per això, Focalizza va realitzar un programa dirigit als responsables de promoció econòmica dels comuns i als representants de les associacions de comerciants.

El programa es va distribuir en 4 blocs, amb una durada de 8 h cadascun. Va comprendre aspectes vinculats a la definició de polítiques públiques de planificació de ciutat i comerç.

El contingut dels blocs, va ser el següent:

  • Bloc 1. Planificació de l’activitat comercial: Nous models de dinamització comercial. En aquest primer bloc, es va tractar l’evolució de les polítiques públiques en matèria de promoció i dinamització del comerç. Els possibles models de dinamització, les seves particularitats i les bones pràctiques que s’estan portant a terme en l’àmbit nacional i internacional.
  • Bloc 2. Com iniciar un procés d’anàlisi comercial: Instruments d’anàlisi. En el segon bloc, es van exposar les principals eines i els processos de màrqueting que tot equip tècnic i del comú ha de conèixer. Tot plegat és necessari per portar a bon port un projecte de dinamització comercial. Així doncs, es van tractar aspectes com el reconeixement de l’entorn, les eines d’investigació d’anàlisi del comerç,etc. L’acte va cloure amb la definició i disseny d’un pla d’acció amb les seves diferents fases.
  • Bloc 3. Campanyes de màrqueting seductores en el comerç urbà: El valor de la marca. Aquest bloc va estar dedicat al món del màrqueting i la seva aplicabilitat en les polítiques de dinamització del comerç. Es va fer una especial reflexió a les campanyes de màrqueting que s’estan portant a terme avui en dia. A més, es va debatre sobre la seva idoneïtat i eficiència a ulls de la dinamització del comerç.
  • Bloc 4. Assessorament comercial i retail màrqueting. El darrer bloc va tractar els diferents mecanismes existents per tal de millorar la capacitat competitiva dels comerços. Es van tractar aspectes com nous formats de gestió d’un punt de venda, noves tendències digitals aplicades al comerç, etc. Es va treballar sobre la base d’assolir els coneixements necessaris per desenvolupar una auditoria del punt de venda. Imatge exterior, imatge interior, circulació, serveis,…

Els 4 blocs aniran a càrrec del nostre director, el Sr. Oriol Cesena. Si bé és cert que, en la totalitat dels 4 blocs, es comptarà amb la presència de destacats professionals. Els quals participaran en l’exposició de bones pràctiques del món del comerç urbà.