Skip to main content

Redacció dels Quaderns dels Mercats Municipals de Catalunya

28 Novembre 2019
Àrea de Comerç del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

Els mercats són uns dels formats amb una major tradició comercial al nostre país. En general, la seva funció va molt més enllà de l'àmbit comercial, doncs exerceixen una funció social, cultural i cívica a les ciutats. Els mercats són, doncs, espais de relació social, a on els seus operadors, exerceixen un rol molt important.

És en aquest sentit a la  Direcció General de Comerç , de la Generalitat de Catalunya, ha fet un pas més endavant i  ha dissenyat el projecte  “Els Quaderns de Mercats” . Una proposta formativa que combina la realització de tot un seguit de jornades formatives presencials, amb l'edició d'un manual d'aprenentatge que permet professionalitzar la gestió i les estructures comercials dels operadors dels mercats municipals.

L'objectiu del projecte descansa en crear  un espai de formació i aprenentatge  entre els operadors comercials dels mercats municipals  de les diferents demarcacions catalanes.

I pel que fa al programa aquest consta de tres quaderns:

  • Quadern 1 – Factors d'Èxit comercial d'una parada de mercat. En aquest apartat es tracten tots aquells aspectes que han de fer d'una parada, un espai més seductor a ulls de la clientela: imatge externa de la parada, l'ambientació i el visual marxandatge d'una parada, etc,…
  • Quadern 2 – Estratègies de màrqueting per a una parada de mercat. En aquest segon àmbit es tracta sobre com els models comercials han incidit en els formats comercials actuals, i com a partir d'aquí sorgeixen certes oportunitats per innovar.
  • Quadern 3 – Eines de comunicació digital i xarxes socials per a una parada de mercat. El tercer i darrer àmbit vol introduir als operadors sobre quin és el rol del món digital a les parades dels mercats. Com fer us de les eines digitals? O com introduir la tecnologia a la venda personal i de proximitat.

Pel que fa a la redacció i l'elaboració dels quaderns, anirà a càrrec del nostre director, el Sr. Oriol Cesena, comptarà amb la participació de l'equip de la nostra consultora ( www.focalizza.com ).

A efectes d'obtenir el contingut dels diversos quaderns només heu de premer els següents enllaços: