Skip to main content

Retail Tour Eivissa – Barcelona – Sabadell – Terrassa

29 Agost 2019
Ajuntament d'Eivissa

L’Ajuntament d’Eivissa es troba immers en ple desenvolupament del seus mercats municipals. Al llarg dels propers quatre anys, el consistori eivissenc té previst impulsar tot un seguit de projectes i mesures per a l’enfortiment dels seus mercats diaris. Entres aquestes, en destaquen la remodelació del mercat així com la redefinició de les estructures de seu mercat vell.

Precisament per aquest motiu, l’ajuntament ens ha encarregat un programa de visites a diferents mercats municipals i mercats no sedentaris catalans. Tot un seguit de visites que ens varen portar a visitar diferents mercats a Barcelona, Sabadell i Terrassa, respectivament.

L’objecte de totes les visites descansava en l’objectiu de conèixer quines són les variables i els factors d’èxit que poden contribuir a un millor funcionament estratègic, logístic i de gestió dels mercats. Entre les principals variables va quedar palès que, avui en dia, el mercats són un format amb una arrelada tradició comercial local que vetllen per la preservació del model alimentari de la ciutat, al mateix temps que fomenten un consum de més proximitat i molt més responsable.

Així mateix, va quedar palès que els mercats, a l’igual que passa en d’altres formes de comerç més impersonals, requereixen d’un múltiple ventall de factors que fan que aquests, es converteixin en espais no només de compra sinó també de lleure i passeig i, en definitiva, d’impuls de la compra de proximitat.

Pel que fa a les visites, varem visitar i establir tot un seguit de reunions amb els representants tècnics i polítics dels mercats de la Boqueria i de Sant Antoni, a Barcelona, del Mercat Central de Sabadell, així com el Mercat de Sant Pere a Terrassa.

Amb aquesta nova actuació, la nostra empresa segueix impulsant els retail tours com a eines no només formatives sinó també de debat i d’enfortiment del model comercial de proximitat.