Skip to main content

Taller formatiu “Fes que el comerç brilli per Nadal”

01 Febrer 2018
Ajuntaments varis

Focalizza realitza, per segon any, un taller pràctic dirigit a tots aquells negocis que vulguin fer del seu establiment, un espai dinàmic, atractiu i divertit, i que es converteixi en una bonica experiència per a la clientela, especialment, durant les festes de Nadal.

En entorns altament competitius com l’actual, la diferenciació resulta un element indispensable per millorar les vendes dels negocis. En general, molts són els aspectes que un negoci ha de tenir en compte per a la seva diferenciació: una proposta de valor clara, l’adaptació i ús de les noves tecnologies, la transformació i adaptació digital, el visual merchandising, i un llarg etcètera.

Un dels elements que, dins aquest entorn, resulta clau, és l’experiència de compra i consum del nostre potencial client, així com la capacitat d’atracció i seducció cap a un consumidor cada vegada menys fidel.

Per això, i amb la idea de millorar aquesta experiència i orientació al consumidor, any rere any, anem organitzant un curs que sota el nom “Fes que els comerços del teu municipi brillin aquest Nadal”, pretén treballar els següents elements:

  • L’atrezzo i tots els elements visuals que fan Nadal. El curs tracta aspectes de la botiga com la façana, els rètols, els colors identificatius de l’establiment, les campanyes per a sorprendre la clientela i promoure la seva fidelitat,… Inclou tots aquells aspectes per a sorprendre la clientela i esdevenir encara més originals.
  • La implantació del producte. Consisteix en l’exhibició adequada dels productes, determinant el seu lloc d’ubicació al lineal, per tal d’optimitzar la circulació de la clientela al punt de venda, amb l’objectiu que els consumidors visitin el màxim nombre de prestatges.
  • La cartelleria i els embolcalls. Fa referència a totes aquelles tècniques per a presentar l’oferta de productes per tal que aquests siguin molt vistosos, a la vegada que promoure la imatge de marca del nostre negoci.
  • La imatge i l’actitud d’un bon venedor. El darrer punt exposa les recomanacions i els aspectes a tenir en compte pels venedors dels comerços, que influiran positivament en el client i despertaran la seva confiança.

El curs, impartit per experts en l’àmbit del retail màrqueting, té com a finalitat última la construcció i millora de la marca dels comerços que volen adaptar-se, de manera competitiva, als nous reptes comercials del mercat actual.