Skip to main content

Tarragona rep 1,2 milions d'euros dels fons Next Generation per al projecte 'Tarragona, Centre Comercial Obert'

15 Desembre 2021
ESPIMSA

L'Ajuntament de Tarragona, a través de l'Entitat pública ESPIMSA (Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives Empresarials), ens va encarregar la realització d'un projecte d'impuls del comerç a través de la NEXT GENERATION . Es tracta d'un projecte emmarcat dins el pla d'ajudes per al suport a mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals de comercialització del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. A finals d'any, s'ha fet notificació de la concessió d'un fons Next Generation per import d'1,2 milions d'euros, el 80% del pressupost contemplat al projecte.

Així doncs, el projecte, sota el nom "Tarragona, Centre Comercial Obert", rep un recolzament essencial per al desenvolupament d'actuacions que ja es venient desenvolupant des de l'empresa pública, com ara el foment de la transformació digital del sector i, per tant l'impuls del lideratge comercial, alhora que es millora l'eficiència energètica dels establiments comercials. 

Entrant en detalls, la tasca desenvolupada pel nostre equip de treball ha estat centrada en els següents àmbits de treball:

  • Reconeixement i anàlisi de l'estructura comercial urbana. Aquesta primera fase ha descansat en el reconeixement de l'estat en les que es troben els locomotors comercials com són el Mercat Central, els mercats i el propi comerç.
  • Creació d'un grup de treball amb persones representants del mateix municipi i les seves estructures comercials. Del treball d'aquest grup s'ha aconseguit identificar quines són les problemàtiques i les oportunitats de cadascuna de les seves visions.
  • Construcció del relat comercial. Fruit de l'experiència de Focalizza, som conscients que un dels elements més importants en la definició d'un projecte NEXT GENERATION és la necessitat de construir un relat. En essència, tots els municipis necessiten disposar d'un pla estratègic del seu comerç i l'activitat comercial urbana, en general. En aquest tipus de projectes l'èxit rau en la construcció d'un projecte que ve a teixir i donar continuitat a les accions i mesures que ja es venen desenvolupant per al desenvolupament i actualització del comerç.
  • Redacció final. Amb les tres fases anteriors realitzades, la part final del projecte va ser la realització del document que inclou la definició dels objectius concrets i específics alineats amb els projectes, els àmbits així com la redacció d'un seguit de mesures concretes.

Amb aquesta actuació, el nostre equip de consultoria segueix treballant en el desenvolupament de projectes orientats a la millora competitiva de les ciutats i al seu enfortiment i millora de la seva resiliència.