Skip to main content

Cens comercial de Palafrugell

19 Setembre 2022
Ajuntament de Palafrugell

L’ajuntament de Palafrugell ens ha encarregat la realització del cens de l’activitat comercial de la seva principal àrea comercial al municipi.

El cens comercial, es tracta d’una eina que cerca els següents objectius:

  • Per una banda, el projecte ha de permetre realitzar un mapa de la situació actual dels comerços i quina és el seu encaix en l'estructura comercial del municipi de la localitat. Amb aquesta radiografia, el consistori podrà visualitzar a on es troba la major concentració i continuïtat comercial, i quins són els espais on, per contra, disposen de menor oferta comercial.
  • En segon lloc, la realització del cens comercial permetrà la construcció de tot un seguit d’indicadors en relació a l’activitat comercial i econòmica de la zona delimitada. Amb indicadors com són el percentatge d’ocupabilitat i ocupabilitat estacional, el percentatge de serveis respecte l’oferta comercial, el percentatge de locals buits, etc,… Dotant al consistori d’un manual amb indicadors necessaris per a la presa de decisions pel que fa a l’impuls de noves polítiques comercials per al futur del seu comerç.

Amb aquesta actuació, la nostra empresa continua treballant amb el municipi de Palafrugell pel que vam elaborar el seu Pla de dinamització del comerç, a la vegada que seguim impulsant actuacions vinculades a la dinamització i l’enfortiment del comerç de proximitat. A Focalizza treballem per a la construcció d’una cartera de productes i serveis que millorin la capacitat de disposar d’informació objectiva i rigorosa de l’activitat comercial urbana dels municipis catalans i balears.